Міждисциплінарна лекція конференція

у ЗБДМК викладачами циклової комісії природничо-наукової підготовки проведено міждисциплінарну лекцію – конференцію із застосуванням мультимедія -презентації у викладанні професійно-орієнтованих дисциплін на тему: «Мікроорганізми крізь життя і час: друзі, вороги, агенти змін»

Лекція-конференція – це нетрадиційне навчальне заняття, що проводиться за схемою наукових конференцій. Вона складається із заздалегідь поставленої проблеми і системи доповідей з кожного питання, що висвітлює проблему. Міждисциплінарна лекція-конференція наочно демонструє наявність тісного зв’язку знань, умінь та навичок із різних галузей медичної науки з практичною діяльністю. Проведення подібних заходів навчання набуває не абиякого значення стосовно професії молодшого медичного спеціаліста – професії творчої.

В проведеній конференції навколо проблеми «Мікроорганізми крізь життя і час: друзі, вороги, агенти змін» реалізована інтеграція між наступними дисциплінами: біологія ,анатомія , фізіологія, фармакологія, фармакогнозія та ОБЖД.

Розглядалися наступні питання:

1.Будова вірусів,бактерій. Нормальна мікрофлора шкіри,ротової порожнини,кишківника.( Доповідач: Мерк Т.О.,викладач біології)

2. Види імунітету.( Доповідач: Фединець І.Ш.,

викладач анатомії з основами фізіології)

3.Вірусні інфекції, при яких необхідна або можлива вакцинація.( Доповідач: Буртин Л.Й., викладач біології)

4. Види вакцин.Фармакологічна характеристика їх.

( Доповідач: Кушнірик Є.В.,викладач фармакології)

5. Методи профілактики вірусних та бактеріальних інфекцій.( Доповідач: Фединець І.Ш.,викладач анатомії з основами фізіології)

6. Лікарські рослини у профілактиці інфекцій дихальних шляхів.( Доповідач: Обручар М.І.,викладач фармакогнозії)

7. Технічні засоби захисту та дотримання техніки безпеки у практиці медичних та фармацевтичних працівників при контакті з хворими на окремі інфекційні захворювання.( Доповідач: Пойда Н.І.,

викладач ОБЖД.)

Викладачами циклової комісії природничо-наукової підготовки розроблені матеріали методичного забезпечення, що містять план та організаційну структуру лекції, тези доповідей та слайди мультимедійної презентації.