28 вересня в коледжі проведено святкування “ Дня фармацевта ”

Українське свято фармацевтів святкується у третю субботу вересня. В цьому році українське свято випало на 17 вересня.

Фармацевт – найважливіша людина, що допомагає знайти потрібні ліки. У День фармацевта бажаємо великого майбутнього без хвороб, неприємностей і проблем! Міцного здоров’я, сімейного благополуччя та професійних звершень!

Актуальність: поглиблене вивчення видового складу лікарських рослин, що виявляють фітотерапевтичний ефект при лікуванні захворювань органів різних систем. Виховання ряду морально – етичних цінностей.

   Знання професійної діяльності в галузі лікарських засобів рослинного походження. Для цього фахівець повинен вміти ідентифікувати ЛР в природі, своєчасно заготовляти, висушувати ЛРС, приводити її в стандартний стан.

Мета: традиційне чаювання. Виготовлення чаїв з лікарської рослинної сировини, зібраної під час фармакогностичної практики. Під час якої студент повинен виховувати в собі любов до природи, її збереження та сприяння її оновленню, чистота навколишнього середовища з усвідомлення того, що лише у чистому довкіллі можна отримати екологічно чистий продукт, який може слугувати лікарським засобом. Але найважливіше, що студенти повинні розуміти, це те, що від виробленого ним продукту – уже майже готових ліків – залежить здоров’я та фізичний стан населення. А це і є запорукою справжнього фахівця – бажання принести користь та допомогти у межах своєї компетенції.

              План проведення:

  1. Виставка тематичних буклетів, гербарію.
  2. Інформативні матеріали щодо видового складу лікарських рослин, що виявляють фітотерапевтичний ефект при лікуванні захворювань органів різних систем.
  3. Традиційне чаювання. Виготовлення чаїв з лікарської рослинної сировини, зібраної під час фармакогностичної практики.
  4. Проведення конкурсів між студентами

Традиційне чаювання

Проведення конкурсів