15.03. – 18.03.2021 р. був проведений методичний тиждень циклової комісії викладачів гуманітарної та соціально-економічної підготовки.

Понеділок, 15.03

 

План проведення:

1.Огляд стінгазет  на іноземних мовах, які вивчаються в коледжі, на задану тему. Перший, другий курс ­­- тема  «Шкідливі звички», а для старших курсів – «Досягнення і проблеми медицини». ( Всі матеріали були підготовлені студентами заздалегідь )

Відповідальні за проведення заходу: викладачі іноземних мов.

Огляд стінгазет:

Вівторок, 16.03

Тематика дня: « Той, хто здійснює відкриття, бачить те, що бачать всі, і    думає про те, про що нікому не приходить в голову.»

Актуальність теми: З розвитком охорони здоров’я відбуваються зміни і в медичній освіті, значно ширшими стають функції медичного персоналу. Важливу роль у формуванні нової моделі медичного спеціаліста відіграє іноземна мова як один з важливих компонентів професійної підготовки сучасних медичних фахівців. Володіння іноземними мовами для медичного спеціаліста стає його значущою особистісною характеристикою, що передбачає здатність вступати в ділову комунікацію іноземної мови в професійній та суспільній сферах, дає можливість вдосконалювати свій професійний та культурний рівень, а також створювати установку на творчий підхід до майбутньої професійної діяльності. Проведення наукових конференцій – це ще один крок до самовдосконалення у знанні іноземних мов. Саме такий вид діяльності дозволяє студентам продемонструвати свій рівень володіння іноземною мовою, опрацювати необхідний матеріал та вільно почуватися перед слухачами.

Студентська конференція на тему: «Вчені-медики, які змінили історію людства».

         1. Доповіді з мультимедійною презентацією та фільмом, виконані     студентами 31, 42  груп.

          1. Роберт Кох – великий винахідник малих речей.

             Доповідачі: Куштан Т., Кобаль В.

         2. Альберт Калмет – переможець білої чуми.

            Доповідачі: Берец В., Дубляк М.

        3. Олександр Флемінг: відкриття пеніциліну.

 Доповідачі: Молнар Т., Крічфалуші А.

Відповідальні за проведення заходу: викладачі  коледжу Данко Н.П., Гайду О.К., Бровдій Є.С., Сідей І.О.

Час проведення: 14:20к.ч.

Приймають участь: студенти 31, 41, 42 груп відділення «Лікувальна    справа»,

                                 студенти 33, 34, 35 груп відділення «Сестринська справа»

17.03.2021р. Середа

Тематика дня: «Хто не знає іноземних мов, той нічого не розуміє і в своїй рідній мові.»

Актуальність теми: У сучасний період відчутна нагальна потреба в освічених, творчих і активних особистостях, здатних до самовдосконалення, взаєморозуміння та взаємодії з носіями різних мов і культур на благо людства. Формуванню таких особистостей у значній мірі сприяє вивчення іноземних мов. Метою навчання є не тільки оволодіння молоддю іншомовною комунікативною компететністю, а й соціокультурний її розвиток. Людина, котра вміє розмовляти іншою мовою, знає й поважає традиції та звички інших народів, більше здатна до активного способу життя. Цей захід проводиться на рідній мові, бо він готується та проводиться студентами з різними мовами навчання, що дає змогу повністю зрозуміти текст, поширюючи тим самим свій кругозір, а виконання пісень, віршів, інсценування байок і невеликих сценок викликає велику зацікавленість усіх присутніх. Це дає додатковий стимул для практичного володіння іноземними мовами та розвитку здібностей.

Час проведення: 14:00к.ч.

Виховний захід на тему: “ Гортаючи календар…”

Відповідальні за проведення заходу: викладачі Гайду О.К., Бровдій Є.С.,

Приймають участь: студенти 11, 21 груп відділення «Лікувальна справа»,

                                    студенти 13, 23 груп відділення «Сестринська справа».

18.03.2021р., четвер

Підведення підсумків.

Присутні : Бабич В.М. – директор коледжу; Пригара О.М. – заступник директора з навчальної та виховної частини; Сливка О.І. – заступник директора з практичного навчання, Сима О.І. – базовий методист, Бурак Є.А. – голова циклової комісії викладачів гуманітарної та соціально-економічної підготовки;

Данко Н. П., Гайду О.К., Бровдій Є.С., Сідей І.О., Турок О.М., Томишин М.І.– викладачі циклової комісії.

Виступили: Бурак Є.А. –  методичний тиждень проведений комплексно, відповідав планові заходів. Стінгазети змістовні, правильно оформлені. В  самостійну роботу включились студенти. Загалом всі заплановані заходи були проведені на належному рівні.

Сима О.І. – план заходів узгоджений та повністю виконаний. Сценарії складені на належному рівні. Проведення конференції серед студентів ІІІ, IV курсів проведено змістовно, а  також дуже пізнавальними були виступи студентів про традиції та свята Західної Європи.

        Бабич В.М. – проведення подібних заходів по-іншому розкриває наших студентів. Цікаво  слухати їх виступи, і було видно, що вони самі отримують велике задоволення. Тематика заходів вибрана правильна, бо була цікава і актуальна.

       Пригара О.М. – велику увагу заслуговують доповіді студентів третього, четвертого курсів. Цікаво побудовані самі виступи з перекладом та презентацією.