Студенти вшанували День пам’яті та примирення

Студенти  коледжу взяли участь у відзначенні 8 травня Дня пам’яті та примирення, встановленого Указом президента Петра Порошенка у 2015 році, і 9 травня Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні,  вшанували пам’ять полеглих воїнів покладанням вінків та квітів до Монументу Слави. У фойє коледжу оформили стенд, прикрасивши його символом “червоний мак”, – міжнародним знаком пам’яті жертв усіх збройних конфліктів. Напередодні в коледжі було проведено історичний брейн – ринг до Дня Перемоги та тематичні виховні години у всіх групах.

Студентський загін «Милосердя» відвідав ветеранів в їх домівках та привітав невеликими продуктовими наборами.

Вшанувати пам`ять тих, хто загинув на фронтах, в окопах, під час бомбардувань, побував у полоні, концтаборах, чи просто зник безвісти у вихорі воєнного лихоліття, віддати шану за їхні героїчні вчинки прийшли найпочесніші учасники мітингу-реквієму – ветерани Другої світової війни, представники районної та міської влади, військові, учасники бойових дій на Сході, громадськість Хустщини, студенти та викладачі Закарпатського базового державного медичного коледжу до одягу  прикріпили квіти червоного маку – символу пам’яті за загиблими у боротьбі з нацизмом.
             Зі словами вдячності за мужність, відвагу та бойовий дух, з побажаннями довголіття й добробуту до присутніх орденоносців звернулися керівники району. На жаль, з кожним роком їх ряд рідшає, адже більшості вже за 90. Так, за словами голови Хустської міськрайонної організації ветеранів України Івана Білича, у місті над Тисою проживає 5 інвалідів Другої світової війни та учасників бойових дій, а також 38 учасників війни, у районі ж залишилося 13 інвалідів та учасників бойових дій, 16 учасників війни.