З ДНЕМ КОНСТИТУЦІЇ

Сьогодні, 28 червня, в Україні відзначають День Конституції. Дата його святкування була встановлена на честь дня підписання Основного закону 28 червня 1996 року.

Століттями Україна виборювала свою незалежність, щоб бути вільною.

Щоб на рівні Основного Закону визначити, що «Україна є суверенна і незалежна, демократична, соціальна, правова держава» (Стаття 1).

Що «людина, її життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю» (Стаття 3).

Що «захист суверенітету і територіальної цілісності України, забезпечення її економічної та інформаційної безпеки є найважливішими функціями держави, справою всього Українського народу» (Стаття 17).

Сьогодні Конституція України – це наші цінності, гарантії прав і свобод, запорука єдності всього народу. Сила, проти якої не існує зброї.

Зараз ми продовжуємо боротись за свою незалежність, право вільно робити свій вибір, самим будувати майбутнє. З цією, справді, суперсилою ми – непереможні. Бережімо та поважаймо її.

В умовах повномасштабної війни свято набуло нового значення. Українці захищають основні цінності, права та свободи на полі бою.

Пишаймося Україною та вірмо у ЗСУ!

З Днем Конституції!