23 травня – День Героїв України!

23 травня - День Героїв: Історія та традиції - Свята - StopCor

Наші захисники, низький уклін вам і вашим сім’ям, дякуємо за захист і сміливість! Ви – наша гордість, цвіт нації та приклад для наслідування.  Віримо у вас, любимо, чекаємо вдома з Перемогою!  Ми на своїй землі і Бог із нами! Слава Україні!

Щорічно 23 травня у нашій країні відзначається День героїв України!Сьогодні українці вшановують пам’ять усіх людей, які боролися за свободу та незалежність України за час її існування.

Свято запроваджено на честь українських борців за волю та незалежність України – лицарів Київської Русі, козаків Гетьманської Доби, гайдамаків, опришків, січових стрільців, вояків Армії УНР,

ОУН-УПА, а також Героїв Небесної Сотні та сучасної російсько-української війни.


День героїв України було засновано 23 травня 1941 року Організацією українських націоналістів (ОУН). Ця дата присвячена пам’яті одного з найвидатніших українських націоналістів Євгена Коновальця, якого було вбито 23 травня 1938 року співробітником НКВ .

День Героїв не є офіційним державним святом, але щороку набуває все більшої популярності.Цей день є символом нескореності української нації!